Lokalita

Obec Kunerad
Kunerad je malebná obec, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 520 metrov v horskom prostredí. Má okolo 900 obyvateľov a pýši sa typickou vidieckou atmosférou. Obec je známa svojou zachovanou ľudovou architektúrou, v ktorej dominujú drevené domy a krásne kostoly. Pri prechádzke obcou si návštevníci môžu vychutnať pôvabné uličky, obdivovať tradičné remeslá a spoznať miestnu kultúru. Obec Kunerad, nachádzajúca sa v krásnom regióne severnej časti Slovenska, je skutočným pokladom pre návštevníkov. Táto idylická obec ponúka rozmanité zážitky v oblasti turistiky, športových aktivít, wellnessu, prírody a histórie. Prejdime si jednotlivé kategórie a preskúmajme, čo Kunerad má návštevníkom ponúknuť.
Rajecké Teplice
Rajecké Teplice sú kúpele a kúpeľné mesto v blízkosti obce Kunerad. Sú známe svojimi minerálnymi prameňmi a liečivými vlastnosťami termálnej vody. Tieto kúpele sú v prevádzke už viac ako 600 rokov a sú jedným z najstarších kúpeľných miest na Slovensku. Rajecké Teplice ponúkajú rôzne liečebné procedúry, ktoré využívajú liečivé vlastnosti prameňov a termálnej vody. Môžete si vychutnať kúpele, zábaly, masáže, inhalačné procedúry a mnoho ďalších liečebných terapií. Okrem toho tu nájdete aj moderné wellness centrá, ktoré ponúkajú relaxačné služby a procedúry na starostlivosť o telo a tvár. Okrem kúpeľov a wellness centier majú Rajecké Teplice aj ďalšie atrakcie. Môžete navštíviť historické centrum mesta s pešou zónou, obdivovať krásne historické budovy a kostol. V okolí Rajeckých Teplic sa nachádza aj nádherný park so záhradami a peknými prechádzkami.
Turistika
Kunerad sa nachádza v nadmorskej výške 520 metrov v horskom prostredí. Obec, nachádzajúca sa v krásnom regióne severnej časti Slovenska, je skutočným pokladom pre návštevníkov. Táto idylická obec ponúka rozmanité zážitky v oblasti turistiky, športových aktivít, wellnessu, prírody a histórie. Z obce Kunerad vedie niekoľko turistických trás do okolia Rajeckých Teplíc, k Poluvsianskej skalnej ihle, na Slnečné skaly z Rajeckých Teplíc do Porúbky, na Skalky (778m n.m.) s nádherným výhľadom na Rajecké Teplice. Náučný chodník Rajecké Teplice – Žibrid (867 m n.m.) vedie okolo prírodného výtvoru skalný Budzogáň-vypreparovaný skalný útvar v tvare päste. Z Rajeckých Teplíc po zelenej značke vedie trasa na Lietavský hrad. Nad Rajeckou dolinou sa pýši vrch Kľak (1 352m n.m.), ktorý vyniká nádherným kruhovým rozhľadom.
Wellness
SPA Aphrodite je luxusné wellness a relaxačné centrum nachádzajúce sa v Rajeckých Tepliciach, v blízkosti obce Kunerad. Je to miesto, kde sa môžete oddýchnuť a oživiť svoje telo a myseľ v príjemnom a uvoľnenom prostredí. Toto moderné wellness centrum ponúka širokú škálu procedúr a služieb, ktoré sú zamerané na relaxáciu, regeneráciu a liečenie. Môžete si vychutnať rôzne typy masáží, ako napríklad klasickú masáž, aromaterapiu alebo masáž horúcimi kameňmi. Okrem toho sú k dispozícii aj rôzne sauny, vírivky, bazény a ďalšie wellness aktivity. Personál je odborný a priateľský, pripravený poskytnúť vám najlepšiu starostlivosť a pohodlie.
Historický zámok Kunerad
Zámok Kunerad je významný historický objekt nachádzajúci sa v obci Kunerad. Tento barokový zámok bol postavený v 17. storočí a slúžil ako sídlo šľachtickej rodiny. Dnes je zámok zaraďovaný medzi najvýznamnejšie historické pamiatky v regióne. Zámok Kunerad je charakteristický svojou nádhernou architektúrou, ktorá kombinuje barokový a renesančný štýl. Jeho elegantné fasády, veže a okrasné záhrady sú ohromujúce. Interiér zámku je bohatý na historické detaily, originálne fresky, nábytok a umenie, čo prispieva k autentickej atmosfére. Zámok grófa Mikuláša Balleströma, ktorý je umiestnený v pokojnom prostredí v lese za obcou Kunerad, dnes má nového majiteľa. A s ním aj nové plány na záchranu a v budúcnosti aj využitie. Cieľom je zachovať jeho historickú hodnotu a zabezpečiť, aby mohol slúžiť ako kultúrne a turistické centrum pre návštevníkov.